top of page

HUNGARIAN BRASS

2020 nyarán alakult meg a Hungarian Brass rézfúvós együttes, amivel az az álmunk valósult meg, hogy egy fiatal magyar rézfúvósokból álló együttest hoztunk létre. A formáció négy trombitásból, öt harsonásból, egy kürtösből, egy tubásból áll. Majdnem minden tagja az együttesnek Németországban tanult vagy tanul, vagy jatszik zenekarban; többek között Berlinben, Hamburgban, Stuttgartban, Hannoverben, Karlsruhéban, Mannheimban és Münchenben.

Továbbá közös pont sokunk életében, hogy többségében a budapesti Weiner Leó Konzervatóriumba és a pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában végeztük középfokú tanulmányainkat. Habár ebben a formában 2020 nyárán debütáltunk először a színpadon, korábban, különböző felállásokban már zenéltünk együtt, és évek óta szoros barátságot ápolunk.


Egyénileg több Magyarországon, valamint nemzetközi porondon elért sikeres versenyeredménnyel büszkélkedhetünk, emellett szinte mind megfordultunk már olyan nagy zenekarokban, mint például a Berlini Filharmonikusok, Münchner Symphoniker, a Stuttgarti és Frankfurti Rádiózenekarok vagy a Stuttgarti, Frankfurti és Mannheimi Nemzeti Operaházak zenekarai, vagy a Holland Filharmonikusok, akár kisegítőként, akár praktikánsként/akadémistaként vagy teljes állásban.


A repertoárunk, köszönhetően az összeállításnak, nagyon széles és a zene szinte minden irányzatát felöleli. A komoly zene majd minden stílusában, egészen Bachtól a kortárs zenéig jelen vagyunk, és a könnyedebb műfajokból, mint filmzene, jazz is előszeretettel merítünk.


Célunk egyértelműen az, hogy közelebb vigyük az embereket itthon és külföldön egyaránt a rézfúvós zenéhez, valamint hogy szórakoztassunk és közben mi is jól szórakozzunk.

bottom of page