top of page

HUNGARIAN BRASS

A Hungarian Brass 2020 augusztusában alakult meg, amivel az az álmunk vált valóra, hogy a mindennapi zenekari feladataink mellet legyen egy együttesünk, ahol mi vagyunk az középpontban. Emellett, azért is hoztuk létre az együttest, hogy olyan emberekkel zenélhessünk együtt, és alkothassunk valamit, akikkel régóta szoros barátságot ápolunk, ami tovább erősíti az együttest és még különlegesebbé teszi azt.

Igaz, hogy mint Hungarian Brass, csak néhány éve dolgozunk együtt, azonban egyénileg több Magyarországon, valamint nemzetközi porondon elért sikeres versenyeredménnyel büszkélkedhetünk, emellett szinte mind megfordultunk már olyan nagy zenekarokban, mint például a Berlini Filharmonikusok, Holland Filharmonikusok, Magyar Opera Zenekara, Münchner Symphoniker, a Stuttgarti és Frankfurti Rádiózenekarok vagy a Stuttgarti, Frankfurti és Mannheimi Nemzeti Operaházak zenekarai, akár kisegítőként, akár praktikánsként/akadémistaként vagy teljes állásban.

Mint együttes is egyre több felé jutunk el, és ismertetjük meg magunkat a klasszikus zene rajongóival. Többek között felléptünk a Groningen Brass Experience rézfúvószenei fesztiválon, a kapolcsi Művészetek Völgyén, a Zempléni Fesztiválon, és a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretein belül megrendezett Chaconne Fesztiválon is részt vettünk.

A repertoárunk, köszönhetően az összeállításnak, nagyon széles és a zene szinte minden irányzatát felöleli. A komoly zene majd minden stílusában, egészen Bachtól a kortárs zenéig jelen vagyunk, és a könnyedebb műfajokból, mint filmzene, jazz is előszeretettel merítünk.


Célunk egyértelműen az, hogy közelebb vigyük az embereket Magyarországon és külföldön egyaránt a rézfúvós zenéhez, öregbítsük a magyar klasszikus zene, és zenészek hírnevét, valamint, hogy szórakoztassunk és közben mi is jól szórakozzunk.

bottom of page