top of page
Regyep Mátyás
hungarianbrass (www.tobiaseppfotografie (60).jpg
Trombita

 

Mátyás 1998-ban született Vácon. Itt kezdte meg zenei tanulmányait is Kápolnai Jenő diákjaként. Ez idő alatt több megyei és országos versenyen szerepelt sikeresen, így hamar elhatározta, hogy zenész szeretne lenni. Célja az általános iskola utolsó évében a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumba való bekerülés volt, amire már Szabó Csaba készítette fel, a 13. Kerületi Fischer Annie zeneiskolában.

Weineresként Kis Andrásnál tanult és ehhez az időszakhoz még több helyezés köthető, országos és nemzetközi versenyeken egyaránt, valamint többszöri szólistája volt a Budapesti Vonósoknak is. Innen 2017-ben nyert felvételt a Stuttgarti Staatliche Hochschule für Musik und Dartstellende Kunst-ra, ahol azóta is Prof. Wolfgang Bauer osztályában tanul trombitálni.

Az itt eltöltött három év alatt már három próbajátékon teljesített sikerrel, amivel 2018-2019-ben a Stuttgarti Nemzeti Operaházban volt trombita akadémián, 2019-ben az Európai Unió Ifjúsági zenekarában (EUYO) volt trombitás, és jelenleg a Pfalztheater Kaiserslautern akadémistája. Emellett rendszeres kisegítő Baden-Württembergben működő zenekaroknál, mint például a Württembergisches Kammerorchester Heilbronn.


Eddigi pályafutása során már olyan koncerttermekben adatott meg a lehetősége fellépni, mint a Bécsi Musikverein, a Berlini Konzerthaus, az Amszterdami Concertgebouw, az Ománi Királyi Operaház, a Prágai Rudolphinum, a Hamburgi Elbphilharmonie vagy a Budapesti Művészetek Palotája, és mindezt olyan neves karmesterekkel, mint Fischer Ádám, Vasily Petrenko, Cornelius Meister, Dennis Russel Davies, Marin Alsop és Stephane Deneve.

bottom of page