top of page
Kóródi Márton
750_3920.jpg
Kürt

1998-ban született Budapesten. 9 évesen kezdte zeneiskolai tanulmányait Kaposváron, majd később Mosonmagyaróváron végezte. 2013-tól 2017-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, két évig Varga Zoltán, két évig Gáspár Tamás kezei alatt.

A középiskola alatt több országos egyéni, illetve kamarazenei versenyen vett részt és ért el helyezést. 2015 és 2016-ban felvételt nyert a svájci Verbier Festival Ifjúsági Zenekarába. Emellett fellépett a MÜPA 10 éves jubileumi koncertjének alkalmából létrehozott, budapesti konzervatóriumok egyesített zenekarában. Többször fellépett a Budapesti Vonósok Zenekarával, emellett rendszeresen dolgozott fúvós és rézfúvós együttesekben.Az I. „In Medias Brass” Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Versenyen 1. helyezést ért el a Weiner Quintettel.

2016-ban Wolfgang Amadeus Mozart negyedik kürtversenyét játszotta a Budapesti Vonósok kíséretében, majd néhány hónappal később a Prágai Filharmonikus Zenekarral.

A Trossingeni Staatliche Hochschule für Musik, valamint a hamburgi Hochschule für Musik und Theater hallgatójaként, Zempléni Szabolcs olysztályában végezte el a Bachelor képzést. Az ő felkészítésével nyert egy második helyet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar által rendezett 41. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozón és Versenyen, valamint megnyerte a korcsoportját a 2019- es 12. Nemzetközi Rézfúvós Versenyen, Brno-ban.

2021. szeptemberétől Mees Vos osztályában folytatja tanulmányait, a Hágai Királyi Konzervatórium hallgatójaként. A 2022/23-as évadban a Holland Filharmónikus Zenekar akadémistája volt.

bottom of page