top of page
Petz Richárd
hungarianbrass (www.tobiaseppfotografie (6).jpg
Harsona

Richárd balatonföldváron a Ránki György zeneiskolában kezdett zenélni tenorkürtön, Budai Attilánál. Számos országos és megyei verseny megnyerése után hamar eldöntötte, zenész szeretne lenni. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult tovább, immáron
harsonán Barkóczi Lászlónál és Vida Lórándnál.


Pécsi tanulmányai végeztével, sikeres felvételi után a New York-i Mannes College of Music-ban folytatta tanulmányait. Itt szerezte meg a Bachelor Harsonaművész diplomáját, James Markey és Weston Sprott professzorok irányításával. Ezután a Müncheni Hochschule für Musik und Theater-be tett sikeres felvételi vizsgát, Master Harsona tagozatra, ahol Prof. Wolfram Arndt volt a tanára. Művész Master diplomáját 2017 nyarán kapta meg.

Müncheni tanulmányai alatt, sikeres próbajáték után a Bayerische Polizeiorchester szóló harsonása volt egy évig. Ezután elkezdte pedagógiai tanulmányait a Müncheni zenei egyetemen.

2019-ben a Magyar Állami Operaház első harsonása lehetett egy évig, majd 2021-ben nyerte el jelenlegi állását, mint első harsonás a müncheni Bundespolizeiorchester-nél.

bottom of page